Stichtende leden

De drie initiatiefnemers van het fonds zijn LRM, NUHMA en LIMCOOP.

LRM

LRM

LRM is een winstgedreven investeerder. Via een unieke combinatie van risicokapitaal en vastgoed draagt LRM bij tot de economische ontwikkeling en de algemene tewerkstelling in de provincie Limburg, "Zuurstof voor groei"!

Elke onderneming die er activiteiten ontwikkelt, kan een beroep doen op LRM. Van ambitieuze starter tot groeiende multinational. Geen enkele sector wordt door ons uitgesloten. De toegang loopt via vijf domeinen: ICT & Media, Life Sciences, Cleantech & Energie, KMO en Grote ondernemingen.

www.lrm.be

Nuhma

NuhmaNUHMA (holding van de Limburgse gemeenten) is het Limburgs klimaatbedrijf en werkt namens de Limburgse gemeenten aan duurzaamheid, energie en innovatie via gerichte participaties. Nuhma investeert vooral in toepassingen van hernieuwbare energie. De gemeenten zijn de aandeelhouders en leveren samen met Nuhma een belangrijke bijdrage aan het CO2-neutraal maken van Limburg.

www.nuhma.be

Limcoop

LimcoopLIMCOOP is een Limburgse coöperatieve die actief is in initiatieven met een duidelijke sociale en maatschappelijke meerwaarde. DUWOLIM (Duurzaam Wonen Limburg) is een mooi voorbeeld. DUWOLIM geeft goedkope leningen aan Limburgers voor energiebesparende verbouwingen. Afhankelijk van uw inkomen kan u bij DUWOLIM lenen aan 0% of 2%, en krijgt u de begeleiding door onafhankelijke energieadviseurs er bovenop. LIMCOOP steunt ook de campagnes voor samenaankoop van isolatie en aardgascondensatieketels, en bouwde een expertise op in het betrekken van de burgers in klimaatvriendelijke projecten.

www.limcoop.be

Partners

Hefboom VZW

LRM, Nuhma en LIMCOOP hebben Hefboom VZW gevraagd om het secretariaat van het Limburgs Klimaatfonds CVBA waar te nemen. Deze vzw heeft een jarenlange ervaring met het adviseren en financieren van projecten die werk maken van een sociale en duurzame samenleving.

www.hefboom.be

Limburg gaat Klimaatneutraal

Provincie limburg"Limburg gaat Klimaatneutraal" omvat de ambitie van de provincie Limburg om klimaatneutraal te worden tegen 2020. De provincie betrekt de Limburgse bedrijven, haar 44 gemeenten en alle 850.000 Limburgers bij deze ambitie. De provincie gelooft in klimaatoplossingen op regionaal en lokaal niveau.

www.limburgklimaatneutraal.be

in samenwerking met:

hands.be